Valokuvien digitointi

Valokuvien digitointi

Valokuvien digitointi eli paperikuvien skannaaminen tietokoneelle tai tallentaminen digitaaliseen muotoon, tarjoaa monia etuja. Tässä muutamia esimerkkejä:

  1. Säilytys: Digitaaliset valokuvat vievät vähemmän tilaa kuin paperikuvat, ja ne voidaan tallentaa turvallisesti useille laitteille ja pilvipalveluihin. Näin ollen ne eivät ole alttiita tuhoutumiselle esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon yhteydessä.

  2. Helppo jakaminen: Digitaalisia valokuvia on helppo jakaa ystävien ja perheen kesken sähköpostitse, tekstiviesteillä tai sosiaalisen median kautta.

  3. Muokattavuus: Digitaalisia valokuvia voi helposti muokata erilaisilla kuvankäsittelyohjelmilla, jolloin niitä voi parannella tai korjata esimerkiksi valotuksen tai värin suhteen.

  4. Haku: Digitaalisia valokuvia voi helposti hakea nimien, päivämäärien tai paikkojen perusteella, mikä tekee niiden löytämisestä helpompaa kuin paperikuvien kanssa.

  5. Monistaminen: Digitaalisten valokuvien avulla voi helposti tehdä monistuksia ja jakaa niitä useille ihmisille.

  6. Säilytysikä: Digitaaliset valokuvat voivat säilyä hyvin jopa vuosikymmeniä, mikäli niitä säilytetään oikein. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, kun halutaan säilyttää muistoja sukupolvien yli.

Paperivalokuvien ja filmien skannauksella tarkoitetaan niiden muuttamista digitaaliseen muotoon tiedostoiksi. Digikuvista voi esimerkiksi tehdä kuvakirjan. Yksittäiset kuvat skannaamme käsityönä.

Digitaalisia kuvia voidaan myös muokata ja korjata tarpeen mukaan. Pääsääntöisesti skannaamme kuvat 1:1:teen. (Max A4). Tarvittaessa kuvakokoa voidaan myös suurentaa puolella.

Digitaalisia kuvia ja videoita voi tallentaa helposti erilaisiin pilvipalveluihin. Niitä voi säilyttää myös muistitukulla, ulkoisessa kovalevyasemassa tai ne voidaan poltaa CD/DVD -levykkeille. Näin kuvat säilyvät turvalllisesti tulevaisuudessakin. Opastamme asiakkaita aina miten olisi parasta toimia.

Uusista digitoiduista ja korjatuista kuvista voi ottaa uudet paperiversiot. Tällöin orginaalikuva skannataan 300 dpi. Kuvaa on mahdollista suurentaa puolella (600 dpi) 

Valokuvien skannauksissa kannattaa aina ensin miettiä, mihin tarkoitukseen uusia digitaalisia / paperikuvia tullaan käyttämään. Nykyiset kuvakäsittelyohjelmat pystyvät tekemään melkein mitä tahansa ja helposti kuvia voi ylikäsitellä, joten ne menettävät helposti alkuperäisen tunteen. Mikäli haluaa vain tallentaa esim. vanhoja sukuvalokuvia, kuvankäsittely kannatta tehdä maltilla, jotta kuvasta ei tulisi liian tuunattu.  Tästä keskustellaan asiakkaan kanssa aina tapauskohtaisesti.

Oletus tallennusmuoto valokuville on jpg -tiedostomuoto.

Huom! Käsittelemme originaaleja materiaaleja hienovaraisesti.

Mikäli haluat teetättää paperivalokuvia, ota yhteys valokuvausliikkeeseen.

Hinnoittelu

Paperikuvat

Suuremmissa määrissä suosittelemme, että hankit  Digiversumin kuvaboxit.